Skip to content

LOST IN THE GIRL – ny EP fra Kwamie Liv

Hun har fået opmærksomhed fra hele verden og er blevet spillet på radiostationer i ind- og udland, har været interviewet i Nylon Magazine og er sågar blevet omtalt på MTV News. James Poyser fra The Roots har tweetet om hende. Capital Radio 91.6, Sudans enesete engelsksprogede radiostation, har haft 5AM kørende i æteren længe. Men hvem er Kwamie Liv?

Den dansk/zambiske undergrundssangerinde Kwamie Liv har i samarbejde med den københavnske producer Baby Duka netop udgivet EP’en LOST IN THE GIRL. Fra hun udgav tracket 5AM på Soundcloud, et nummer som har over 60.000 lytninger, har hun været i søgelyset hos forskellige bloggere, som for eksempel Pigeons & Planes, der har lavet et langt interview med hende.

Hun er blevet sammenlignet med Lana Del Rey, FKA Twigs, M.I.A. og Santigold. Der er helt sikkert også noget om snakken. Særligt på 5Am, hvor hun uden tvivl udtrykker noget af den samme mystiske melankoli som Lana Del Rey, og på nummeret Coming THRU trækkes der på referencerne til M.I.A. På sin helt måde. Der er ikke tale om plagiat, for Kwamie Livs stil er hendes egen og i samarbejdet med musiker og producer Baby Duka skaber de sammen et helt unikt univers af både tilbagelænet coolness og mere ekspressive og dansable numre som det sidstnævnte.

Kwamie Liv har i samarbejde med kunstneren og produceren Baby Duka skabt 6 ud af de 7 tracks, der er at finde på den nye EP. Tracket Lost In The Girl er produceret af Kwamie Liv og produceren LHeering. Den farverige og cool coverart er lavet af Baby Duka.

Kwamie_Liv_2

“MY DEBUT EP ‘LOST IN THE GIRL’ PREMIERED ESPECIALLY FOR YOU BY THE ONE AND ONLY The FADER!!!!!”

Citatet stammer fra Kwamie Livs Facebook-side, og blev postet i går i forbindelse med udgivelsen af hendes free download EP via theFader.com.

Zambia, Tyrkiet, Sverige, Sydafrika, Kenya, Irland og Bangladesh. Hun har boet mange forskellige steder i sit liv. At give sig i kast med Kwamie Livs udtryk, den underskønne vokal og de gode tekster er som at stoppe tiden og pludselig opdage, at man rejser rundt i et dragende euforisk og inspirerende univers.

Med udgivelsen af EP’en LOST IN THE GIRL bliver det interessant at se, hvor de næste stop på rejsen bliver for Kwamie Liv.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/46583564″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]