Skip to content

Pop med attitude

[stag_intro]Den unge og hårdtarbejdende Freja Kirk har alt, hvad der skal til for at udleve sin drøm om at røre folk med sin musik. Med en afklædt ærlighed og tindrende ro, står hun stødt i modgangens skygger og holder fast i lyset, som viser hendes glød.[/stag_intro]

Den debuterende danske sangerinde udgav singlen Forever i maj måned sidste år og har netop nu sluppet efterfølgeren Go, hvor hun er omgivet af kvinder, både syngende, smilende og kælende, mens hun fast besluttet frastøder den ulykkelige kærlighed med ordende:

“Was that your best? Can’t believe I’m just another girl crying, ’cause I still don’t know you. You took my breath, and I would never let another girl get the chance to say that she know you. I You hurt me, now go.”

Pop-up-koncerter og gyldne damer
Freja Kirk har lavet en række pop-up-koncerter rundt omkring i København, hvor hun har samlet helt op til 70 mennesker i en lejlighed til intimkoncert med det nye stærke pop-håb fra den danske hovedstad. I en kort dokumentarfilm om disse koncerter, kan man opleve sangerindens utrættelige og fremdrivende energi, fra hun står tidligt op om morgen og sætter sig ind bag rettet i kassevognen for at hente gear, stearinlys, sine musikere og forplejning til gæsterne, som blandt andet er Tuborg Guld a.k.a. Gyldne Damer. Som den sande vært hun er, skal alt være i orden og klart, til aftenens intimitet og nærvær.

Et stærkt producer-team
Bag Freja Kirks henrivende og smukke vokal ligger der nogle fantastiske produktioner til grund. Musikken er produceret af Marcus Liliequist og Granity (Emil Towity og Alexander Grandjean). Granity har blandt andet ghost-produceret og skrevet sange for kunstnere som Snoop Dogg, Nneka, Yes-R, Medina, Kato, Ida Corr, Joey Moe, Hampenberg, Alexander Brown og Sisse Marie.

Ekstra personligt her og nu
Selv om hun kun har udgivet to videoer, så er der rigtig meget at hente hos Freja Kirk og hendes musik. Hun fremstår som en helhed, hvor både hendes egen personlighed, som er så langt fra fake, som man kan forestille sig, samt hendes koncepter om skabelsen af koncerter, hvor mobiltelefoner ikke er tilladt blandt publikum, fordi mødet mellem kunsteren, musikerne og publikum skal favne et nærværende her-og-nu, som hun skaber med musikken og sin optræden.

Klichéer med mening
Flere strofer i hendes tekster er ikke ligefrem nye, men gengangere fra utallige popsange, som vi alle har hørt før. Til gengæld har Freja Kirk så meget attitude, at klichéerne får lov til at opstå, for så derved at forvandles til trin på sangenes stabile stiger, når hun opbygger budskaberne med sin overlegenhed og kontrol og løfter sig højt og trumfer sin viljestærke bestemthed igennem med sine solide holdninger.

Hold et godt øje med den charmerende og talentfulde Freja Kirk, som inden alt for længe udgiver sit debutalbum.