Skip to content

Hip Hop Hijabis

Two Muslim converts promoting women’s rights through music. And finding their own voices on the way. The Poetic Pilgrimage documentary.

Hip Hop, Malcolm X og brændende ord
De to kvinder, Sukina og Muneera, er i fuld gang med et stort dokumentarfilmprojekt, hvor de via Hip Hop fortæller om muslimske kvinders rettigheder. De mødtes i deres hjemby Britstol til et talentshow, hvor de opdagede deres fælles passion for musik, social retfærdighed, spirituel nysgerrighed og deres fælles jamaicanske baggrund.

Med inspiration fra Malcolm X’s selvbiografi konverterede de til Islam i 2005. De var skeptiske til kvindesyn og -rettigheder i religionen, men efter at have gravet dybere ned i teksterne, opdagede de, at Islam helt grundlæggende sidestiller mænd og kvinder. Med hådtslående rytmer og fængende melodier ville de udfordre visse negative synspunkter, og de slog sig sammen til projektet Poetic Pilgrimage, som de selv omtaler som “a spoken word and Hip Hop duo on fire!”.

Dansk instruktøt henter midler fra Sponsume
Den danske instruktør Mette Reitzel, der er bosat i London, står bag dokumentarfilmens koncept. I samarbejde med filmfolk og producenter er målet at skabe en observerende dokumentar med midler fra donationer på hjemmesiden Sponsume. Mere præcist er deres mål at indsamle 19.000 £. Pengene skal gå til redigering af filmen og bearbejdning af de mange timers rå optagelser.

Tre års poetisk pilgrimsfærd
Hip Hop Hijabis følger og skildrer Sukinas og Muneeras professionelle og personlige liv i løbet af tre år. Det er først og fremmest en film om venskab, kærlighed og idealer. I tillæg tager den seeren med til alt fra store internationale events i tillæg til at vise private op- og nedture samt situationer, hvor der skal tages store og vigtige beslutninger.

It’s an emotional, thought-provoking and engaging musical road movie that takes us on a journey through the UK, US and Morocco.

Dokumentarfilmen berører desuden, i tillæg til filmens fokus på muslimske kvinders rettigheder, ømtålelige emner som sexisme, racisme og ekstremisme i nutidens England.

Støt projeketet og læs mere her på hjemmesiden Sponsume – Hip Hop Hijabis.