Skip to content

We are the voice of self-reflection in hip-hop

De er mest af alt kendt for, hvad de er imod, men på dette nye album fortæller de også om deres syn på livet og på, hvad de kæmper for at opnå. ‘Ingen revolution uden evolution’ er deres motto. En mere proaktiv stil karakteriserer deres nye udspil. “The end of the world don’t mean too much to us. It’ a new beginning“, lyder det fremsynet på albummets anden skæring med titlen ‘A New Beginning’.

M-1 har i et interview med Soren Baker udtalt:

When you talk about growing, expanding and awakening, it allows you to open up like a lotus to all the things that are here in the world. We intended to be perceived as artists who change, who are adapting, who are strategizing.

M-1 og Stic.man omtaler det nye Dead Prez-album, Information Age, som et album der “…signifies not only a bold sonic shift for the provocative hip-hop duo, but also an evolution in Stic.man and M-1’s worldview” på deres hjemmeside Deadprez.com.

Det første man lægger mærke til, udover deres personlige udvikling og fremadrettet syn, er lyden og produktionen på pladen, som bærer præg af et futuristisk koncept med flere digitale elementer, high-pitched synth loops og popelementer, som ikke findes på andre Dead Prez-albums. Lyduniversiet kan minde lidt om Bonnots produktioner, som M-1 arbejder sammen med i AP2P-projektet.

Time Travel (ft. TRX fra Nefa Zoo), det ottende track, lader lytteren få et nuanceret indblik i det skridt videre, som repræsenteres på det nye album, der er udgivet digitalt i dag. De bruger tidsrejsen til at skabe visioner og gør fremtidens mål opnåelige ved at visualisere dem: “I see what I wanna see. I feel what I wanna feel. Be what I wanna be.” lyder det mekanisk fra TRX’s vocoder-stemme, hvorefter Stc.man rapper: “…free my lungs from that marijuana, get my burn like a marathoner. […] Time travel anywhere I wanna.

Deres rapstil og -teknik er som den plejer at være med hårde flow og syngende omkvæd. Flere elementer genkender man fra tidligere som for eksempel deres syn på de globale magtorganer og undertrykkende kræfter, politivold, terrorisme og krig. I tillæg viser de sig fra en ny side med spiritualitet, sundhed diskussion af religion og skarp afstandtagen til stoffer, kontrollerende og samfundsstyrende problemstillinger og sort/hvide stereotypier som på tracket ‘Dirty White Girl’:

I’m sucker free, sugar free, dairy free, material free. Lady Liberty wanna get with me, but that bitch ain’t never meant shit to me man. I stay away from cocaina […] I was taught not to fear no evil, but I don’t wanna catch no jungle fever. […] Crystal meth, PCP, LSD that’s not for me. […] She like to ride that glass pipe, fast life, poppin’ pills, cheap thrills get you killed. Big syringe prick your skin, make you thin, she’s not your friend.

Er man ude efter et klassisk Dead Prez-album med to revolutionære rappere iklædt baggy grønne armypants med den ene knytnæve i vejret og den anden med et joint, så er man gået helt galt i byen, hvis man med disse forventninger har lagt Information Age i iTunes-indkøbskurven. Det var sådan Dead Prez var på Let’s Get Free, som de udgav i 2000. Har man derimod fulgt de to MC’er  og deres mange projekter mellem deres udgivelser, så er Information Age lige præcis, hvad man kan forvente fra Hip Hop-duoen og deres modne og drevne nye værk.

 

Tracklist:

01. Upload (Begin Within)
02. A New Beginning
03. What If The Lights Go Out
04. GHN: Global Hood News
05. Dirty White Girl
06. No Way As The Way
07. Learning Growing Changing
08. Time Travel
09. Take Me To The Future
10. GHN: Elections & Crisis
11. The Awakening
12. Expand Beyond (Bonus Track)

Album: Information Age
Band: Dead Prez
Digital udgivelse: 2012 (16. oktober)
Fysisk udgivelse: 2013 (22. januar)
Label: Krian Music Group